De Friese Palingroker, paling roken & meer

Welkom aan boord van de Friese Palingroker, dé specialist in paling roken. De Friese Palingroker is de laatste Parlevinker in de Amsterdamse grachten. Vanaf ons authentieke schip varen wij bijna dagelijks ons rondje om onze heerlijke producten te verkopen. Als de Friese Palingroker zijn we niet alleen op de Amsterdamse grachten te vinden, want we komen ook graag op locatie. Bepakt met onze rookton en heerlijke verse lekkernijen, zijn we een toegevoegde waarde op ieder evenement; van bedrijfsfeest, tot jubileum en van jaarafsluiter tot opening. Ahoy! Stap aan boord en laat je verwennen door het overheerlijke lekkers dat wij te bieden hebben. Heerlijk en eerlijk eten. Vrolijke gezichten en bolle buiken, daar worden we bij de Friese Palingroker blij van.

Parlevinker Experience

INSCHEPEN!! Word een echte Parlevinker. 'Paaaaaling, verse zaaallmmm'. Al ventend op het water leer je paling roken en parlevinken. Parlevinkers waren vroeger geweldige types die lekkernijen dobberend aan de man brachten. Nu kun jij dat ook ervaren, zonder je eigen boot te kopen. Ga gewoon met ons mee aan boord van de enige echte Parlevinker van Amsterdam voor een onvergetelijk feest. Mis het niet!

Paling roken op locatie

De Friese Palingroker staat paraat om jouw bedrijfsfeest, buurtevenement, verjaardag ect. uniek te maken. Met onze meesterlijke kunsten op het gebied van paling roken verrassen we jou en je gasten met onze overheerlijke creaties. Laat je smaakpapillen maar verwennen terwijl wij ons uitsloven om jouw feest onvergetelijk te maken. Geloof ons maar, dit zul je niet snel vergeten.

Heerlijk ganzenvlees

Fan van wilde gans? Naast onze passie voor het roken van paling delen wij ook graag onze expertise in het bereiden van een andere overheerlijke lekkernij: wilde gans. Als ware ambassadeurs van duurzaamheid en respect voor de natuur, hebben we een unieke manier ontwikkeld om wilde gans op verantwoorde wijze te verwerken tot smaakvolle gerechten. Eerlijk en puur van moeder natuur.

De enige echte Friese Palingroker

Maak kennis met Bas Oosterbaan, beter bekend als de Friese Palingroker. Bas is de enige echte, laatste Parlevinker van Amsterdam. Met een onstuitbare passie voor delicieus eten blijft hij altijd op zoek naar de overtreffende trap van lekker. Bas geniet ervan om door de grachten van Amsterdam te varen, zijn ambachtelijke rookton in gereedheid te brengen en zijn lekkernijen te delen met eenieder die ervan wilt genieten. Met zijn jarenlange ervaring en vaardigheden weet hij als geen ander hoe hij de perfecte paling moet roken, en zijn toewijding aan het vak is duidelijk te proeven in elke hap. Naast dat hij een meester is in het roken van paling.

Gerookte paling kopen

Gerookte paling is een typisch Nederlandse delicatesse. Maar helaas is paling ook een berschermde diersoort omdat de populatie al jarenlang afneemt. Onze paling halen we uit Noord Ierland waar vraag en aanbod al jaren op één lijn liggen. Pekelen, wassen, roken, Spelen met vuur!

Dit zijn de vier elementen die paling de perfecte smaak geven. Het hele procedé vanaf pekelen tot op je broodje of borrelplank duurt ongeveer drie uur, afhankelijk van de dikte en grootte van de palingen. En dan, krijg je zoals het parool omschrijft, de perfecte paling. "vet maar niet te, zout maar niet te". Verrassend uit de hoek komen? Neem een pondje paling mee; een delicatesse waar je blij van wordt!

Publicatie datum 20-07-2023

Geschreven door Bas Oosterbaan

Terug naar Nieuws