Wilde gans van de Friese Palingroker

Wilde Gans, kun je dat eten? Die kennen we alleen maar van Niels Holgerson. Die op Akka, de oppergans naar de zon vloog. Tegenwoordig is het gans onderdeel van schadebestrijding van de overheid. Dat houdt in dat de gans geschoten of bejaagd mag worden. En daar doen wij ons voordeel mee. Want wij maken er lekkernijen van. Niet zomaar lekkernijen, maar heerlijk mals lekkernijen. Eerlijk en puur van moeder natuur.


Mond open. Ogen dicht. Je moet het proeven

Experiment op zijn Bassies

Zo’n tien jaar geleden kocht Bas de koud gerookte wilde gans uit het plaatsje Woudsend. Verrassend. Lekker. Bijzonder. Experimenterend op zijn ‘Bassies’ wist hij de gans eigen te maken. Spiezen in de rookton. Vuurtje aan. Gaan met die banaan! Of met die gans natuurlijk.

Anyway, met de instelling ‘Wat de boer niet kent, dat eet ie niet.’ kan je bij Bas niet aan komen kloppen. De wilde gans is een uiterst duurzaam en oer-Hollands stukje scharrelvlees wat zorgt voor de mooiste wildsmaak. Mond open. Ogen dicht. Je moet het proeven!

» Bestel en proef de gans!


Bijzonder smakelijk ganzenvlees

Duurzaamheid is trending. Het staat bij vele mensen hoog op de agenda. Daarom willen we weten waar het ganzenvlees vandaan komt. In dit geval is dat heel makkelijk. Wilde Gans halen we uit de lucht. Ze worden in het wild geschoten. Niet voor vleesproductie gefokt, dus duurzamer kan je het niet krijgen. En als je dan in het wild geschoten ganzen op een lekkere manier kan aanbieden, waarom niet?

Wat begonnen is met gans te stoven in wijn met groenten, is uitgelopen tot een erkend steekproduct waar je de lekkerste recepten mee kan maken.

Wilde gans is mager vlees met een eigen smaak. Het is puur natuur. Er zit niets tussen. Geen bijvoeding, niets. De natuur bepaalt de smaak en dat proef je. Bijzonder smakelijk.

Voor de gezondheid is het een echte opslagplaats van mineralen en vitamines. Voor vele onbekend, maar zeker niet onbemind!.

» Ja ik wil die gans!


Word jij al wild van wilde gans?

Met de hoed in de hand, komt men door het ganse land. Bas is wel wild van gans en zo’n hoed heeft hij altijd op. Hij is niet alleen de Friese Palingroker, maar nu ook de Friese Ganzenroker. Bas heeft verschillende producten van de gans in het assortiment opgenomen. Droge ganzenworst, ganzenborst, ganzenbouten, ganzenfilet en ganzenrillette behoren tot het standaard assortiment.


Wilde gans recepten

Gerookt ganzenvlees is volgens Bas Oosterbaan onovertroffen lekker. Zonder daarbij zijn andere ambachtkunsten te kort te doen. Welke kunsten je nog meer met gans uit kan halen laten we zien op onze receptenpagina. Wil je wilde gans bereiden, dan gaan we je helpen. Kijk eens naar deze recepten van wilde gans:

• Salade met ganzenborst,
• Druiven en frisse salade,
• Courgette-doperwtensoep met Friese ganzenworst,
• Taco’s met pulled goose
• Carpaccio van gerookte ganzenborst.

» Naar recepten

FAQ

Waar komt het vlees van wilde gans vandaan?

Het vlees van de wilde gans wordt verkregen door het jagen op ganzen in het wild. Ze worden niet gefokt voor vleesproductie, waardoor het een duurzaam en oer-Hollands stukje scharrelvlees is.

Is het eten van wilde gans wel duurzaam?

Ja, absoluut! Het vlees van wilde ganzen wordt op een duurzame manier verkregen, omdat ze in het wild worden geschoten en niet worden gefokt.

Hoe kan ik wilde gans bestellen?

Als je wilde gans wilt bestellen kan je hier contact opnemen met de Friese Palingroker!