Boottocht Amsterdam als echte Parlevinker


Vaar mee met Bas!

We hebben een wooooonboot. Hij ligt aan de Amstellllll. Heb je de neiging om mee te zingen? Dat herkennen we wel. Bas Oosterbaan, onze enige echte en laatste Parlevinker van Amsterdam zingt de hele dag op zijn boot. Luidkeels meezingen met smartlap, vissersliederen, Nederlandse toppers en nog veel meer. In de tussentijd rookt hij paling, bedient hij zijn trouwe fans langs de kade en opent hij oesters met gemak. En jij kan voor een dag de Friese Palingroker zijn. Varend door de Amsterdamse grachten. Zingend, lachend, smullend. Met onze boottocht Amsterdam word jij een echte parlevinker. Waar wacht je nog op?

» Stap aan boord


Betoverende boottocht Amsterdam

Dobberen en handelen. Aan boord van de enige echte en laatste Parlevinker van Amsterdam is het een heus feest. Tijdens onze betoverende boottocht door Amsterdam houd jij je bezig met een oud ambacht; parlevinken. Het rookt, het vuurt, het is smakelijk. En, iedereen wil het hebben! Jij houdt het vuur aan, stookt de paling op, snijdt de oesters open en ritst de paling van hun spiesjes. Voor jezelf of voor die watertandende klanten aan de kade. Geloof ons maar, jij bent razend populair. Handen uit de mouwen, vissershoed op en varen maar. Voor een dag ben jij een echte Parlevinker dankzij onze betoverende boottocht Amsterdam.

» Word een echte parlevinker


Boottocht Amsterdam: een ervaring op zich

Stap aan boord van de Friese Palingroker en beleef een boottocht door de adembenemende grachten van Amsterdam. We noemen het ook wel onze Amsterdam Experience. Want we kunnen je garanderen, het is een ervaring op zich. Terwijl de geur van vers gerookte paling je zintuigen prikkelt, krijg je de unieke kans om het ambacht van parlevinken te ervaren. Deze exclusieve ervaring biedt jou de mogelijkheid om de geheimen van het handelen vanaf de boot te ontdekken, terwijl je de bruisende sfeer van Amsterdam absorbeert. Of te wel, een ervaring rijker en herinneringen die een leven lang meegaan. Mis het niet!

» Ik wil inschepen!Parlevinken door de Amsterdamse grachten, je leert van dé meester

Parlevinker. Een verdwenen beroep. Althans, dat zou je denken. Toch kan jij het oude ambacht van de Parlevinker nog leren. Ja, ook in deze tijd. Tijdens onze boottocht Amsterdam ervaar jij hoe het is om al ventend op de Amsterdamse grachten paling en ganzenborst te roken en te genieten van het ambacht en uitzicht. Je leert de geheimen van het parlevinken van de enige echte Parlevinker van Amsterdam: Bas Oosterbaan. Dé bekende Friese Palingroker die zijn liefde voor heerlijk eten en de Amsterdamse grachten combineert tot een onvergetelijke ervaring.

Bas neemt je mee op een culinaire reis door de Amsterdamse grachten, waarbij elk moment gevuld is met heerlijk eten, gelach en warmte. “Paaaaaling! Gerookte zalmmm! Ganzenborsttt!”. Als echte koopman mag jij het roepen over de grachten van Amsterdam. Je roept het niet alleen. Je rookt de verse paling en gans ook zelf en bereidt het op een wijze zoals je nooit eerder hebt gedaan. Namelijk op zijn ‘Bassies’. Je proeft ervan en likt je vingers erbij af. Genieten!

» Ontdek de laatste der Parlevinkers en geniet van een culinair avontuur op het waterDagje uit in Amsterdam? De Friese Palingroker is je man!

Hapje, drankje en intens genieten. Of je nu een local bent of een bezoeker van de stad, de Friese Palingroker zorgt voor een onvergetelijke dag vol avontuur en genot. Onze boottocht door Amsterdam is de ultieme manier om een dagje uit in Amsterdam te beleven. De Friese palingroker is namelijk jouw ideale metgezel! Terwijl je ontspant op het dek word je getrakteerd op een unieke combinatie van sightseeing, culinair genot en de ervaring van palingrokerij. Dus heb je plannen voor een dagje uit in Amsterdam? De Friese Palingroker is je man.

» Reserveer vandaag nog!

FAQ

Waar kan ik inschepen?

Inschepen kan plaatsvinden aan iedere Amsterdamse gracht. In overleg met de schipper zijn meerdere opties mogelijk. De normale route is 1,5 uur, maar is ook afhankelijk van wat we samen ‘venten’. Als de klant ons wuift vanaf de wal of woonboot, dan moeten we hen wel bedienen met onze heerlijke lekkernijen.

 

Wat zijn de kosten voor de boottocht van de Friese Palingroker?

Wanneer je deze experience zelf mee wil maken, dan vaar je twee uur met ons mee, leer je het oude ambacht van het Parlevinken, krijg je tijdens de tocht een oorlam,

diverse lekkernijen te proeven en bij afmeren ontvang je een Friese Palingroker Goodiebag. En dat alles voor slechts €95,- per persoon! Een unieke belevenis voor jong en oud!

 

Met hoeveel mensen kan ik deelnemen aan deze unieke ervaring?

Wanneer je mee wilt varen met de Friese Palingroker, kan dit met twee personen. Met je echtgenoot, collega, buurman, beste vriendin, opa, oma of wie dan ook. Dat is aan jou. Heb je behoefte aan wat ‘me-time’ dan is dit natuurlijk ook mogelijk. In overleg kunnen we eventueel een uitzondering maken voor drie personen. Neem hiervoor contact met ons op. Telefonisch via 06-20431099 of per mail via info@friesepalingroker.nl